Bittileima ja tavupuu näyttävät hajottavan Bitcoin-myyttejä

Bitstamp – yksi maailman suurimmista ja suosituimmista kryptovaluutanvaihdoista – on julkaissut uuden raportin Byte Tree -nimellä tunnetun yrityksen avulla, jossa kerrotaan bitcoinin takana olevista arvotekijöistä.

Bitstamp keskustelee BTC-arvon ohjaimista uudessa raportissa

Kuten me kaikki tiedämme jo nyt, bitcoinin suosio on kohti vuoria. Se nousee joka päivä korkeammalle ja tarvitsee uuden huippunsa istuakseen huipulla varmistaakseen, että pää ei raapaa kattoa, mutta mitkä ovat tekijät, jotka ajavat bitcoinin kasvua?

Me kaikki spekuloimme näistä potentiaalisista arvotekijöistä, olettaen ehkä, että COVIDillä on jotain tekemistä sen kanssa tai se, että bitcoinia voidaan käyttää ikään kuin se olisi kultaa, mutta raportissa pyritään varmistamaan, että kaikki ymmärtävät tosiasiat ja että spekuloidaan pois yhtälöstä.

Tavupuu on työskennellyt ahkerasti kerätäkseen kaikki tarvittavat tiedot sen varmistamiseksi, että käyttäjät ymmärtävät, miksi bitcoin nousee tällä tavalla. Raportti on noin 50 sivua pitkä ja menee jopa niin pitkälle, että yritetään purkaa useita yleisiä ideoita, jotka ovat levinneet sosiaalisen median ja muiden salauksen chat-alustojen kautta tänään.

Joidenkin tekijöiden joukossa on se, että vaikka bitcoinilla on korrelaatio osakemarkkinoiden kanssa, se on vielä korkeampi korrelaatio riskialttiimpien omaisuuserien kanssa. Lisäksi sillä on kiehtova suhde kiinteistöihin, mikä viittaa siihen, että jos asunnon hinta nousee, bitcoin todennäköisesti seuraa mallia.

Lisäksi bitcoin on viime kädessä kullan vastakohta asiakirjan mukaan. Monta kertaa on mainittu, että bitcoin ja kulta ovat käytännössä yksi ja sama.

Että molemmat ovat työkaluja, jotka on suunniteltu suojaamaan vaurautta taloudellisilta riidoilta ja inflaatiolta, mutta mietinnössä ehdotetaan toisin. Bitcoin verrattuna kullaan on voimavara, jota on jatkuvasti tasapainotettava.

Viimeiseksi bitcoinin hinta ei riipu tiettyjen krypto-kaivostyöläisten tai kaivosyritysten toiminnasta. Pikemminkin nämä yritykset muuttavat käyttäytymistään bitcoinin hinnasta riippuen.

Bitstampin globaalin liiketoiminnan johtaja Miha Grcar selitti äskettäisessä haastattelussa:

Salassa liikkuu niin paljon kertomuksia. Melu voi joskus hukuttaa ydinarvon ohjaimet työssä pinnan alla. Tavoitteemme tässä raportissa oli tarkastella syvemmälle, selvittää, mikä ohjaa bitcoinin hintaa perustasolla, ja tarjota uusia malleja markkinoiden arvioimiseksi. Kyse ei ole hypeistä ja kertomuksista. Kyse on todellisista oivalluksista, jotka voivat auttaa sijoittajia muodostamaan vankan tutkielman.

Miksi kirjoittaa tämä asiakirja?

James Bennett, joka työskentelee tavupuun kanssa, täydentää edelleen:

Tavoitteenamme on perusteltujen tietojen avulla muodostaa uusia näkemyksiä siitä, miten bitcoin-talous toimii, ja esitellä luotettavia strategioita kauppiaille ja sijoittajille avaruudessa. Tässä pyrkimyksessä luotettavan ja luotettavan vaihdon tuki, kuten Bitstamp, on välttämätöntä.