Jack Dorsey’s Square Crypto bouwt een ‚Super Unicorn‘ Bitcoin Designer Community

Jack Dorsey’s Square’s Crypto divisie om de groeiende maar ontkoppelde en ondergefinancierde designergemeenschap samen te brengen om een snellere en betere adoptie mogelijk te maken. Er wordt ook een nieuw subsidieprogramma aangekondigd dat zes maanden zal duren.
In plaats van een eenhoornontwerper in te huren, helpt Square Crypto nu een „super eenhoorn“ Bitcoin-ontwerperscommunity te stimuleren.
Immers, volgens het team is „geweldig ontwerp essentieel voor de adoptie van nieuwe technologieën„.
Vijftien maanden na het ontstaan van Square Crypto zal het bedrijf een nieuwe gemeenschap van bitcoin code -ontwerpers oprichten. Ze zullen nu ook subsidies aanbieden aan ontwerpers, die zes maanden zullen duren. Hun bestaande subsidieprogramma geeft ontwikkelaars al de middelen om zich uitsluitend op Bitcoin te richten.
Volgens Square Crypto is de ontwerperscommunity van bitcoin een groeiende, maar ook ontkoppelde en ondergefinancierde gemeenschap.
In mei 2019, toen de oprichter van Twitter en CEO Jack Dorsey voor het eerst aankondigde dat Square crypto-engineers en een ontwerper inhuurt, had hij benadrukt dat het crypto-ecosysteem een „ondergefinancierd gebied“ is.
Geweldig ontwerp zal meer mensen helpen om sneller en beter toegang te krijgen tot deze technologie. En we willen meer werk zien om te onderwijzen,“ zei hij.
In plaats van één fulltime ontwerper in te huren, bouwen ze een gedecentraliseerde Bitcoin-ontwerpgemeenschap op die niet door de cryptoafdeling van Square wordt gerund. De officiële aankondiging luidt,
We verwachten dat deze gemeenschap bestaat uit freelance ontwerpers, ontwerpers die fulltime bij bitcoin bedrijven werken, en ontwerpers die nieuwsgierig zijn naar bitcoin maar niet zeker weten waar ze hun vaardigheden moeten toepassen.
Om deel te nemen, of om deel te nemen aan de Bitcoin Design Slack-werkplek om te discussiëren met collega-ontwerpers, bij te dragen aan een bitcoin-ontwerpgids – met een focus op best practices voor gebruikers aan boord, betalingen, privé sleutelbeheer, en andere gebieden waar bitcoin’s UX op dit moment ontbreekt.
Hier geven ontwerpers ook feedback op het werk van anderen en dragen ze bij aan onderzoek naar gebruikerservaring voor open-source projecten zoals Bitcoin Core, BTCPay Server en Bisq.